Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka pod pierzynką z pory i sera

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 10
por 2
żółty ser 10 plasterkow
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
pieprz
sól
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: udka pod pierzynką z pory i sera

Z udek wyjmujemy kosci i sciagamy skore. Udka posypujemy przyprawa do drobiu. Po drobno kroimy i podsmazamy na lyzce masla na patelni, pod koniec przprawiamy i dodajemy rozgnieciony zabek czosnku. Udka ukladamy na blaszce i pieczemy ok 20 min. Po tym czasie wyejmujemy, ukladamy na nich por i plasterek sera i zapiekamy jeszcze na 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 12.11.2011 10:01
pycha
edyta44 12.11.2011 10:01
pycha
eduszo
eduszo 12.06.2011 12:03
Oj musi im byc cieplutko.
Emilia22 10.06.2011 15:24
ciekawie wygląda
jolita 10.06.2011 14:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak