Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 1 kg
jajko 4 szt
mąka pszenna 30 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
cebula 1 szt
szynka 20 dag
mleko 200 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 dag
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniaków

Cebulę i szynkę drobno pokrój, dodaj jedno białko, wymieszaj i przypraw. Ziemniaki zmiel, dodaj 2 jajka, 20 dag mąki szczyptę soli i gałki muszkatołowej, wyrób. Ciasto rozwałkuj pokrój na kwadraty. Na każdym ułóż nadzienie zlep. Mleko połącz z pozostałym jajkiem i żółtkiem, wsyp resztę mąki, osól i wyrób. Pierogi maczaj w cieście, obtocz w bułce tartej. USMAŻ NA OLEJU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 07.08.2011 10:29
pomyslowe
joanna77 26.07.2011 16:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak