Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka truskawkowa między herbatnikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 5 op
galaretka truskawkowa 1 op
truskawki 10-15 dag
serek homogenizowany 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowa między herbatnikami

Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Odstaw by lekko stężała. Truskawki, osącz i zdejmij szypułki, przekrój na pół. Tężejącą galaretkę dokładnie wymieszaj z serkiem homogenizowanym i truskawkami. Niedużą blachę wyłóż połową herbatników. Zalej tężejącą masą, przykryj pozostałymi herbatnikami, lekko dociśnij. Wstaw na dwie godziny do lodówki, by pianka mocna zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 26.07.2011 16:09
fajna
romanrafal
romanrafal 25.07.2011 17:25
pyszna
1j1o1l1a1 10.06.2011 19:44
szybkie, proste i...dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak