Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura Śliwkowo- Jabłkowa z Rumem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 700 gram
jabłka 1500 gram
cukier żelujący 1 kg
rum 15 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura Śliwkowo- Jabłkowa z Rumem

Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Śliwki myjemy usuwamy z nich pestki, skórkę i miksujemy. Owoce mieszamy razem i dodajemy do nich cukier żelujący.
Wszystko odstawiamy na kilka godzin a otem gotujemy z 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy odrobinę rumu. Gotową konfiturę przekładamy do słoików i zostawiamy do zastygnięcia.
Konfiturę możemy używać do ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 25.06.2012 22:38
znakomita
Krystyna32 25.06.2012 09:13
super
kate.500 09.04.2012 15:15
super
ronald88 24.07.2011 17:47
super
Ania67 14.06.2011 12:45
super
joanna77 13.06.2011 12:45
lubimy konfitury
AgaS10 11.06.2011 20:52
ale pychotka:)
Kuchareczekjeden 11.06.2011 20:01
trzeba taką zrobić
Kopiko1983 11.06.2011 05:56
Ciekawe połączenie! mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak