Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ze złotą bułeczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka pszenna 2 szklanki
purée ziemniaczane 1 op
truskawki 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
olej 3 łyżki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ze złotą bułeczką

Puree ziemniaczane przygotuj według instrukcji na opakowaniu, ostudż. Wsyp mąkę, wbij jajko, oprósz solą, zagnieć ciasto. Z ciasta uformuj wałek, pokrój na plastry. Truskawki umyj, osusz, zdejmij szypułki. Z plasterków ciasta uformuj placuszki. Na każdym ułuż truskawkę, posyp cukrem, brzegi sklej, uformuj kulki. Zagotuj garnek osolonej wody, włóż knedle, ugotuj. Wyjmij łyżką cedzakową. Olej rozgrzej na patelni, wsyp bułkę tartą, podsmaż. Polej gorące knedle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak