Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalarepy i papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średnie kalarepy 2 szt
żółta papryka 1 strąk
koperek 1 pęczek
majonez 3 łyżki
chrzan 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól
ogórki konserwowe 2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalarepy i papryki

Kalarepy myjemy, obieramy i przekrawamy na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ blanszujemy. Kalarepę i paprykę studzimy. Cebulę obieramy i kroimy w mała kostkę oraz kalarepę i paprykę też kroimy w małą kostkę. Mieszamy z koperkiem. Majonez mieszamy z cukrem, chrzanem, pieprzem ziołowym i solą. Sosem polewamy warzywa. Ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.08.2011 17:49
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak