Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta bakłażanowa z orzechami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1
olej 5 łyżek
jogurt naturalny 5 łyżek
oliwa 1 łyżka
orzechy włoskie 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta bakłażanowa z orzechami

Bakłażana myjemy i kroimy w plastry posypujemy solą po to aby puścił sok. Po 15 minutach płuczemy i kroimy na cząstki i smażymy na oleju do miękkości. Gdy ostygnie dodajemy jogurt najlepiej aby to był gęsty , oliwę , solimy i pieprzymy. Całość miksujemy . Na koniec po zmiksowaniu do tej masy dodajemy orzechy rozdrobnione .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.10.2012 13:17
polecam...
babcia
babcia 11.10.2012 13:13
interesujące
Emiliozo 14.07.2012 12:31
coś wpaniałego
Kate131 18.02.2012 10:29
jestem ciekawa tego smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak