Sposób przygotowania

Użyte mięso królicze to comber, który wcześniej marynujemy w (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/138816/marynata-pokrzywowa-do-miesa-kroliczego.html) ok 48 godzin. Następnie mięso oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę. Rumienimy na oliwie. Czosnek drobno siekamy i ucieramy w moździerzu wraz z solą i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowany sos pomidorowy dodajemy wraz z pokrojonymi w plasterki pieczarkami do zarumienionego mięsa, dolewamy wina i dusimy pod przykryciem około 1 godziny na małym ogniu. W razie potrzeby dolewamy wody lub wina. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy tymianek i dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze kilka minut, aby ewentualnie część płynu odparowała po czym odstawiamy i chwilkę trzymamy pod przykryciem, aby uwolnił się aromat tymianku. Na talerz wykładamy ugotowany makaron spaghetti, na to kładziemy sos i posypujemy startym oscypkiem. Dekorujemy marynowanymi kurkami. Smacznego.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    oj! bardzo smacznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ileś wytłukł tych królików? ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kilka było ;o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe jak smakuje:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !