Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jabłkowa z twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
twarożek
cynamon Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jabłkowa z twarogiem

Jabłka myjemy najpierw , kroimy na cząstki usuwamy gniazda nasienne i gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody , gdy wystygną to miksujemy na mus , grzejemy go przez przez 12 godzin na minimalnym ogniu o grubym dnie . Od czasu do czasu przemieszajmy , możemy posłodzić ale najlepsza jest naturalna słodycz owoców. Gdy zawartość już będzie mniejsza i mus już zbrązowieje to znaczy że jest już gotowy . Na koniec już tylko wystarczy połączyć go z twarogiem i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.03.2013 17:06
polecam...
babcia
babcia 24.02.2013 18:39
super
halina17 10.06.2011 12:04
smaczna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak