Sposób przygotowania

Z mąki, cukru pudru , soli jajka i masła zagniatamy ciasto i wkładamy na godzinkę do lodówki . W między czasie stopić cukier, dodać śmietanę , miód, łyżkę soku z cytryny , orzechy pokruszone i otartą skórkę z cytryny . Mieszamy cały czas aż cukier się nam rozpuści . Ciasto podzielić na dwie połówki rozwałkować . Jedną wylepiamy spód tortownicy i brzegi, potem wykładamy wystudzoną masę orzechową , przykrywamy drugą warstwą i pieczemy 45 minut. . Ostudzone ciasto polewamy lukrem o smaku malinowym a brzegi polewą czekoladową . Możemy udekorować różyczkami dekoracyjnymi ze słodkiego opłatka oraz pralinkami owocowymi. Tylko udekorujmy nie czekając aż polewa stężeje.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    mnia ...:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !