Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z polewą czekoladową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 4 łyżki
woda 4 łyżki
żółtko jajek 2
masło kostka
sól
gotowa polewa lukrowa malinowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z polewą czekoladową

Najpierw łączymy mąkę z cukrem i szczyptą soli , dodajemy miękkie masełko , żółtka i wodę . Zagniatamy ciasto i pieczemy je w temp. 180 st przez 20 minut. Ostudzone polewamy je polewą czekoladową a gdy zastygnie to ozdabiamy polewą lukrową o smaku malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 27.01.2013 12:05
super lubię taki
babcia
babcia 27.01.2013 12:05
super lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak