Sposób przygotowania

1. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy wzdłuż w cienkie paski i nabijamy na patyki do szaszłyków tak, by tworzyło harmonijkę. Szaszłyki układamy na ruszcie piekarnika wyłożonym folią aluminiową.
2. Z marmolady, octu, startej skórki i soku limonki robimy sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy mięso z jednej strony.
3. Piekarnik z włączoną funkcją grilla rozgrzewamy do temp 180 stopni. Szaszłyki opiekamy 5 min. Odwracamy, smarujemy pozostałym sosem i pieczemy kolejne 5 min. aż się zrumienią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    to musi byc pyszne - super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawe i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !