Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z mintaja

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
papryki 2 szt
cebula 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
bulion 1 szkl
śmietana 1 szkl
mąka 1 łyzka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z mintaja

Rybę oczyścić,osuszyć,oprószyć mąką i usmażyć.Przełożyć do rondla.Papryki oczyścić i pokroić w paski.Cebule obrać i posiekać.Przesmażyć na oleju i dodać papryki.Dodać pomidory razem z zalewą i gorącym bulionem i przyprawami.Dusić do momentu,aż papryka będzie miękka.Zestawić z ognia i zmiksować.Rybę zalać sosem i dusić ok.10 minut na małym ogniu.Śmietanę wymieszać z 1 łyżką mąki i zalać potrawę.Jeszcze chwilkę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.08.2013 13:31
na pewno smaczny był
Motorek 05.07.2013 07:32
fajny przepis na dobre jedzenie
Krystyna32 23.08.2012 06:31
super
Rybciia 23.11.2011 00:05
super
Wafelek2601 27.10.2011 10:18
zapowiada się super
smakoszek 19.07.2011 20:42
super
smakoszek 19.07.2011 20:42
super
smakoszek 19.07.2011 20:42
super
smakoszek 02.07.2011 20:31
Taki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak