Sposób przygotowania

1. Marchewki myjemy i ewentualnie skrobiemy.
2. Marchewki kroimy w małą kostkę. Dusimy w garnku ok 10 min na maśle. Odkładamy 2 łyżki do dekoracji.
3. Marchewkę zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy solą, cukrem, curry oraz pieprzem. Gotujemy ok 15 min na małym ogniu.
4. Zupę miksujemy. Mieszamy ze śmietanką. Każdą porcję posypujemy marchewką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zupa na czasie ,bo młodej marchewki dużo w ogrodzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !