Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej marchewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka z nacią 1 kg
masło 2 łyzki
bulion 3/4 l
curry 1/2 łyżeczki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
śmietana 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej marchewki

1. Marchewki myjemy i ewentualnie skrobiemy.
2. Marchewki kroimy w małą kostkę. Dusimy w garnku ok 10 min na maśle. Odkładamy 2 łyżki do dekoracji.
3. Marchewkę zalewamy gorącym bulionem. Doprawiamy solą, cukrem, curry oraz pieprzem. Gotujemy ok 15 min na małym ogniu.
4. Zupę miksujemy. Mieszamy ze śmietanką. Każdą porcję posypujemy marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.12.2013 08:49
pyszna zupka
miki47 06.10.2012 20:22
pycha
Marta1986 03.07.2012 11:13
super
Ewa111 17.07.2011 17:00
zupa na czasie ,bo młodej marchewki dużo w ogrodzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak