Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw z drobiu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 400 gram
cebula 2 szt
czosnek 3 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
rodzynki 4 łyżki
ryż 150 gram
bulion 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
kurkuma 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw z drobiu

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju na dużej patelni.Czosnek i cebule posiekać,dodać do mięsa i przesmażyć razem.Dodać pokrojone papryki,rodzynki oraz ryż.Smażyć,aż ryż będzie szklisty.Całość zalać bulionem,przyprawić solą, pieprzem,kurkuma i szczyptą gożdzika do smaku.Dusić na małym ogniu ok.50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 29.07.2013 18:48
Pycha, moje smaki :)
misia53 19.05.2013 20:21
przepis wypróbowałam, polecam
kate.500 16.05.2013 20:09
pyszne jedzonko
Krystyna32 25.07.2012 14:04
extra
Wafelek2601 21.02.2012 10:39
ekstra danie
Izabela/bella81 04.02.2012 22:39
Bardzo apetycznie wygląda, ale dla mnie bez rodzynek będzie pyszne:)
teresa18 26.12.2011 11:31
świetne
Wojt@s
Wojt@s 10.12.2011 22:42
extra
RenataZ-et 16.10.2011 20:24
bardzo dobre
ben-ka 11.06.2011 09:16
pilaw:) bardzo lubię !
misia53 10.06.2011 12:32
Bardzo lubię takie potrawy tylko zrobię bez rodzynek ,bo nawet w cieście syn nie lubi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak