Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ryżowo - pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
pomarańcze 2 szt
cukier 15 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
mleko 3 szk
konfitura wiśniowa 3 łyżki
skórka z cytryny
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ryżowo - pomarańczowa

Ryż zagotować w mleku wraz ze skórką z cytryny. Po ostudzeniu dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilośći wrzątku, ostudzić i dodać do ryż. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do ryż, delikatnie wymieszać. Formę wyłożyc plastrami obranej pomarańczy, wyłożyć masę ryżowa. Pozostawić w lodówce do wystygnięcia. Podawać z konfiturą wiśniową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.10.2013 07:48
ciekawy przepis
Wafelek2601 17.08.2013 17:51
Ciekawy przepis
olkaaa 16.04.2013 07:28
jeszcze nie jadłam
alaaa 30.05.2012 21:07
coś innego ,ciekawego
teresa18 30.03.2012 18:37
no takiego deseru to nie jadłam, brzmi bardzo atrakcyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak