Sposób przygotowania

Ryż zagotować w mleku wraz ze skórką z cytryny. Po ostudzeniu dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilośći wrzątku, ostudzić i dodać do ryż. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do ryż, delikatnie wymieszać. Formę wyłożyc plastrami obranej pomarańczy, wyłożyć masę ryżowa. Pozostawić w lodówce do wystygnięcia. Podawać z konfiturą wiśniową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    no takiego deseru to nie jadłam, brzmi bardzo atrakcyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś innego ,ciekawego
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !