Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dkg
ser żółty 10 dkg
jajko 1 szt
bułka 1 szt
pieczarki 20 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawy ziołowe do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kotleciki

Mięso, cebulę oraz namoczoną i odciśniętą bułkę zemleć. Dodać do tego utarty ser, jajko, sól, pieprz i przyprawy ziołowe. Wyrobić na jednolitą masę. Formować kulki wielkości małego włoskiego orzecha. Obtoczyć w mące. Obrumienić na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do rondla. Zalać wodą i dusić. Pieczarki umyć, krajać w cienkie plasterki i dodać do potrawy. Dodać również koncentrat pomidorowy. Dusić razem ok 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.01.2014 08:48
zapowiada się pysznie
gosia56 07.07.2013 10:05
napewno pyszne
berys18 28.05.2013 11:10
fajne kotleciki
Edyta14
Edyta14 15.05.2012 16:45
pyszniutki przepis
szyba 10.06.2011 09:44
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak