Sposób przygotowania

1. Pstrągi oczyszczamy, filetujemy i myjemy. Oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Schładzamy 2 godz.
2. Koperek myjemy i siekamy. Kurki oczyszczamy, myjemy i siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, podsmażamy cebulkę. Dodajemy kurki i jeszcze chwilę smażymy. Wlewamy kremówkę i dusimy, aż nieco odparuje. Doprawiamy.
3. Ciasto dzielimy na pół i lekko rozwałkowujemy. Na każdym kawałku kładziemy 2 filety (jeden na drugim), porcję grzybków i posypujemy koperkiem. Zwijamy, a brzegi zagniatamy widelcem. Jajko rozkłócamy i smarujemy wierzch ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !