Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z ciasta francuskiego z pstrągiem i kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
ciasto francuskie 1 szt
sok z cytryny do smaku
kurki 1/2 kg
cebula 1 szt
kremówka 1 szt
koperek wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z ciasta francuskiego z pstrągiem i kurkami

1. Pstrągi oczyszczamy, filetujemy i myjemy. Oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Schładzamy 2 godz.
2. Koperek myjemy i siekamy. Kurki oczyszczamy, myjemy i siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, podsmażamy cebulkę. Dodajemy kurki i jeszcze chwilę smażymy. Wlewamy kremówkę i dusimy, aż nieco odparuje. Doprawiamy.
3. Ciasto dzielimy na pół i lekko rozwałkowujemy. Na każdym kawałku kładziemy 2 filety (jeden na drugim), porcję grzybków i posypujemy koperkiem. Zwijamy, a brzegi zagniatamy widelcem. Jajko rozkłócamy i smarujemy wierzch ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.01.2014 07:54
fajny przepis
halinka1011 10.06.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak