Sposób przygotowania

2 galaretki przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy do nich cukier i cukier waniliowy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy galaretki zaczną tężeć miksujemy dolewając partiami mleko skondensowane.
Tortownicę wykładamy biszkoptami. Wlewamy masę galaretkowo- mleczną. Odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.
trzecią galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Polewamy nią zastygniętą masę w tortownicy. ponownie odstawiamy do zastygnięcia.

Smacznego:-)))

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    same pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne ciasto często takie robię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super to ciasto się prezentuje i tak samo na pewno smakuje:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię ciasta tego typu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    smak mojego dzieciństwa, tyle że my zawsze kupowaliśmy w domu gotowe ptasie mleczko. ale teraz jak widzę przepis chyba sobię zrobię bo dawno go nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetycznie wyglada i jaki kolorowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !