Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem rzeżuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 11 l
cebula 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
kiełki rzeżuchy 1 szklanka
dynia kilka ziaren
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem rzeżuchy

Warzywa kroimy w kostkę, rzeżuchę siekamy. Warzywa i rzeżuche zalewamy goracym bulionem. Gotujemy. Studzimy i miksujemy. Ziarna dyni prażymy na patelni i razem ze śmietaną dodajemy do zupki. Doprawiamy ją do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak