Sposób przygotowania

CIASTO;mąkę przesypać na stolnicę, dodać miękką margarynę i razem posiekać nożem. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz żółtka i wszystko razem wymieszać nożem. Gdy składniki dobrze się połaczą szybko zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części i wyłożyć nim dwie blaszki. MASA SEZAMOWA;masło, miód oraz sezam przełożyć na patelnię, gotować 5 minut na wolnym ogniu. Tak przygotowaną masę wyłożyć na pierwsze ciasto i piec 20-25 minut w temperaturze 175 stopni. MASA NA DRUGIE CIASTO; białka ubić na sztywno, podczas ubijania stopniowo dodawać cukier, następnie wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Drugie ciasto posmarować dżemem z czarnej porzeczki, a następnie wyłożyć ubitą pianę. Ciasto piec 20-25 minut w temp. 175 stopni. MASA CHAŁWOWA; masłoprzełożyć do makutry, dodać pokruszoną chałwę i dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Na pierwsze wystudzone ciast z masą sezamową wyłożyć masę chałwową i przykryć wystudzonym ciastem kokosowym.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno słodziutkie :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Uwielbiam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !