Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna zapiekanka w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 sztuk
masło 2 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
mąka 2 łyżki
ser żółty 3 łyżki
zielenina 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna zapiekanka w sosie pomidorowym

Zagotowujemy 2 l wody. DElikatnie wbijamy do niej jajka. Gotujemy ok. 4 minuty. Ostrożnie wyjmujemy łyżką cedzakową i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Z masła, mąki i przecieru przyrządzamy sos i zalewamy nim jajka, doprawiamy do smaku, wierzch posypujemy startym serem żółtym, posypujemy posiekaną zieleniną. . Zapiekamy około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak