Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kofte z bakłażanami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso cielęce
bułka czerstwa
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Kofte z bakłażanami

# 1/2 kg mielonej cielęciny
# bułka
# 2 ząbki czosnku
# ok 1 kg bakłażanów
# sól
# pieprz
# kminek
# olej
# 1 szklanka soku pomidorowego

Wykonanie:
Mięso dobrze wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, roztartym czosnkiem i kminkiem: dodać sól, pieprz , wymieszać. Z masy zrobić kulki wielkości orzecha i obsmażyć je na tłuszczu.Następnie obrać bakłazany, pokroić na krążkigrubości 2 cm, zrumienić na tłuszczu po obu stronach i ułożyć w rondlu. Na każdym krążku kłaść po 2 kulkiZalać sokiem pomidorowym z dodatkiem niewielkiej ilości wody i gotować aż płyn wyparuje a bakłazany będą miękkie. Na końcu doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.12.2012 10:17
na pewno smaczne danie,ciekawa nazwa !
alaaa 05.09.2012 20:02
cielęcinka super mięsko
barbara11561 21.01.2012 07:00
brzmi pysznie
ewaa 10.12.2011 20:32
super
Motorek 24.11.2011 21:46
super
Natalia/tubisiek 02.09.2011 19:24
ja też :)
ben-ka 11.06.2011 09:13
zjadłabym z apetytem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak