Sposób przygotowania

# 1/2 kg mielonej cielęciny
# bułka
# 2 ząbki czosnku
# ok 1 kg bakłażanów
# sól
# pieprz
# kminek
# olej
# 1 szklanka soku pomidorowego

Wykonanie:
Mięso dobrze wyrobić z namoczoną i odciśniętą bułką, roztartym czosnkiem i kminkiem: dodać sól, pieprz , wymieszać. Z masy zrobić kulki wielkości orzecha i obsmażyć je na tłuszczu.Następnie obrać bakłazany, pokroić na krążkigrubości 2 cm, zrumienić na tłuszczu po obu stronach i ułożyć w rondlu. Na każdym krążku kłaść po 2 kulkiZalać sokiem pomidorowym z dodatkiem niewielkiej ilości wody i gotować aż płyn wyparuje a bakłazany będą miękkie. Na końcu doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    zjadłabym z apetytem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ja też :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    brzmi pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    cielęcinka super mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczne danie,ciekawa nazwa !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !