Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik podawany zaraz po upieczeniu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 0,5 szklanki
miód 1 szklanka
serwatka 3/4 szklanki
mąka 4 szklanki
mleko 0,5 litra
kasza manna 3 łyżki
cukier do masy 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik podawany zaraz po upieczeniu

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać mikserem, ciasto podzielić na 3 części i upiec 3 placki. Zaraz po upieczeniu przełożyć masą i podawać do jedzenia.
Masa: 0,5 litra mleka, 3 łyżki cukru i kasza manna 3 łyżki - gotujemy z tych składników kaszę mannę. Ucieramy kostkę margaryny i stopniowo dodajemy ostudzoną kaszę. Masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy dżem lub powidła i przekładamy upieczone placki. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak