Sposób przygotowania

# 1/2 kg mielonego mięsa
# 2 cebule
# 2 kaizerki
# 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub 3 pomidory
# 3 łyżki masła
# sól. pieprz
# 4 ziemniaki



Wykonanie:
Do mięsa dodać drobniutko pokrojoną cebulę, namoczoną i wyciśniętą bułkę, sóli pieprz.. Mięso wyrobić i uformować nieduże kotleciki.W szerokim rondlu ułożyć na stopionum maśleziemniaki pokrojone w talarkigrubości 0,5 cm a na nich przygotowane kotleciki. Na wierzchu ułożyć pokrojone pomidory lub koncentrat rozrobiony w malej ilości wody. Zalać szklanką bulionu, przykryć rondel i dusić na małym ogniu 25- 30 minut. podawać na gorąco

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    dla mnie nowość ale wydaje się być smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetne danie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pomysłowa zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !