Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój arbuzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1 kg
cukier 4 łyżki
woda 3/4 szk
herbata miętowa 2 torebki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Napój arbuzowy

Arbuza obrać ze skóry, wyjąć pestki i zmiksować. Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać herbatę miętową, chwilę poogotować i wyjąć torebki, następnie dodać cukier. Gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Ostudzić i połączyć z arbuzem, wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.10.2013 21:05
Bardzo dobry
caralajna 12.07.2013 16:17
pyszny jest, piłam z miętą świeżą :)
olkaaa 16.04.2013 07:25
fajny pomysł
barbara11561 05.10.2012 12:40
ciekawy sposób:)
alaaa 30.05.2012 21:09
pomysłowe
kotlet 29.10.2011 21:37
rewelacja
piotereq 08.08.2011 08:39
pycha
m1monika 03.08.2011 15:42
pyszny
Izabela28 01.08.2011 11:07
super napój na upalne lato!
eli82 15.07.2011 08:46
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak