Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony po włosku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak duży 1 szt
bulion drobiowy 4 kostki
czosnek 4-6 ząbki
cytryna 2 szt
świeży rozmaryn 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony po włosku

Podgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.Pod bieżącą wodą usuń z kurczaka wnętrzności.Rozkrój każdą kostkę bulionową na połowy lub ćwiartki.Włóż kilka kawałków do środka kurczaka,tak samo jak kilka polówek czosnku oraz ćwiartkę cytryny(umieszczajac cytrynę w środku,stopniowo ją wyciskaj).Włóż do kurczaka pozostałe skladniki.Na koniec dodaj rozmaryn.Ułóż kurczaka na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika na 1 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.01.2014 11:40
super kurczak
pajbek 15.11.2013 12:44
Takie mięsko to bym zjadła :-)
ONY_za_kare 09.07.2013 09:32
pyszny kurczaczek
Ada-Gaba 26.04.2013 07:19
wygląda bardzo apetycznie
Wacław 08.04.2013 09:33
no i jest pyszny obiadek :)
Iwusia 09.01.2013 23:33
ojj musi być wspaniały w smaku
magduś83 03.11.2012 17:25
piękny
romanrafal
romanrafal 11.10.2012 14:49
super kurczaczek mmmmm....
Justa32 08.09.2011 09:16
mniam
RenataZ-et 01.09.2011 07:33
pycha
Kate131 12.08.2011 08:42
smaczne
Ania67 20.07.2011 08:55
super
mirosława4 07.07.2011 22:24
smaczny
MAR3STA 12.06.2011 23:45
już czuję ten fantastyczny zapach!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak