Sposób przygotowania

1.W naczyniu żaroodpornym pieczemy buraki w 180°C prze godzinę do półtorej - muszą być miękkie
2.W między czasie gotujemy kaszę (może być gruba lub drobna jak wolicie) jak na opakowaniu mamy zalecane:)
3.Gotujemy marchewkę, kroimy w kostkę
4.Studzimy kasze dodajemy kukurydze , groszek, posiekaną natkę pietruszki,marchewkę, przyprawiamy, mieszamy,
5.Wyciągamy buraki odcinamy \"daszek\" i spód aby buraki nam stały, obieramy, wydrążamy środek
6.Wkładamy farsz do naszych buraków i zapiekamy do momentu aż na kasza zacznie nam się \"rumienić\"
7.Po wyciągnięciu buraków dajemy na każdego po łyżeczce masła
8.Troszkę cierpliwości aż masło nam się roztopi..
Możemy wcinać:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    w ten sposób pieczone buraki inaczej smakują:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo pomysłowe danie.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    nigdy nie jadłam faszerowanych buraków i muszę przyznać, że przepis bardzo mnie zaciekawił:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też nigdy nie próbowałam super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Fajny pomysł na wykorzystanie buraczków. I bardzo ładnie się prezentuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Dziekuje
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Dokładnie, ja też nigdy nie faszerowałam buraków, a to taki ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super pomysł...
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super,pomysłowe to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !