Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 40 dag
papryka konserwowa 15 dag
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 18 proc 15 dag
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sos pieczeniowy 1 (ciemny)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym

Mięso myjemy i kroimy w plastry, rozbijamy, gotujemy 30 minut w 3,5 szklankach wrzątku. Usuwamy szumowiny, wkładamy kostkę rosołową, ziele i liście laurowe. Dodajemy musztardę i mieszamy. Gotujemy jeszcze około 20 minut. Sos mieszamy ze śmietaną. Hartujemy gorącym wywarem i wlewamy do potrawy. Gotujemy aż sos zgęstnieje. Paprykę osączamy i kroimy w paski, dodajemy do sosu, dusimy jeszcze 30 minut. Podajemy z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.08.2011 17:53
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak