Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 30 dag
białe wino 100 ml
oliwa 1/3 szk
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny
sól
ryba 1 (biała)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w pomidorach

Rybę oczyścić, skropić sokiem z cytryny i posypać solą oraz pieprzem. Pokroić na kilkucentymetrowe dzwonki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pomidory i czosnek posiekać, wymieszać z oliwą i winem. Gotować na małym ogniu przez 30 min. Otrzymaną masą zalać ryby, posypać bułką tartą. Zapiekać 45 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.12.2013 09:57
smakowicie brzmi
Grazyna0211 19.10.2013 19:48
smaczna rybka
IwonaKa 14.08.2013 00:10
pycha rybka
olkaaa 18.04.2013 07:23
już dawno nie jadłam
Elżbieta17 02.12.2012 21:37
pycha:)
alaaa 31.05.2012 12:48
to może być smaczne
joanna77 14.11.2011 11:58
super
Ania67 05.08.2011 08:30
wow
Magdalena1110 16.06.2011 07:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak