Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina brzoskwiniowa ze słoną kruszonką maślaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 12 szt
masło 150 gram
mąka 150 gram
cukier brązowy 150 gram
migdały mielone 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: legumina brzoskwiniowa ze słoną kruszonką maślaną

Brzoskwinie kroimy na ćwiartki,usuwamy pestki,obieramy każdą ćwiartkę ze skorki i drobno kroimy,następnie wkładamy brzoskwinie do formy.Masło kroimy na małe kawałki,wkładamy do miski,wsypujemy mąkę,cukier i mielone migdały.Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy,powinna nam powstać ziarnista masa.Jej warstwę układamy na owocach.Wstawiamy formę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 30 min.Kruszonka powinna nabrać złocistego koloru,jeśli staje nam się już brązowa obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy dalej.Formę wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 09.06.2011 20:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak