Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3 szt
czerwone cebule 2 szt
pieczarki 8 szt
mały seler 1 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyżki
sól
schab 8 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w warzywach

MARYNATA; olej mieszamy z przyprawą i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso myjemy, osuszamy, oprószamy solą i dokładnie nacieramy marynatą. Odstawiamy na 30 minut. Warzywa obieramy, pieczarki oczyszczamy. Marchewki i selera kroimy w słupki, cebule w piórka, a pieczarki w plasterki. Mieszamy. Do brytfanny wkładamy połowę warzyw, następnie mięso i przykrywamy resztą warzyw. Pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni. Podajemy z kluskami śląskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 03.11.2011 16:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak