Sposób przygotowania

Brukselkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.Odcedzić i wystudzić.Jajka ugotowane zmielić razem z brukselką.Wbić surowe jajko i dodać tartą bułkę,koperek,przyprawić solą i pieprzem do smaku.Dokładnie wyrobić farsz.Ciasto rozwałkować,wykroić krążki i nakładać łyżkę farszu.Dobrze sklejać pierogi.Gotować w osolonej wodzie.Podawać przysmażone na maśle.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiego cuda jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jakie ciekawe nadzienie pierogów...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Z brukselką nigdy nie jadłam.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe jak smakują.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    takich jeszcze nie robiłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !