Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana
jajko 1 szt
majeranek
mięso z rosołu
olej
czosnek 1 ząbek
pieprz
sól
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z mięsem

FARSZ;mięso i warzywa z rosołu oraz czosnek przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Mieszamy ze zrumienioną cebulą na oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki mielimy. Mieszamy z mąką ziemniaczaną w proporcji 4 do 1 i jajkiem. Formujemy gruby wałek, kroimy w 3-cm. kawałki, Każdy spłaszczamy, nakładamy farsz i formujemy kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 03.11.2011 16:15
uwielbiam takie kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak