Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 80 dag
kiełbasa 25 dag
olej 2 łyżki
żółty ser 15 dag
keczup 3-4 łyżki
starty chrzan 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
cukier
sól
pieprz
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kalarepy

Kalarepy obieramy, myjemy, kroimy w plastry i zalewamy małą ilością osolonej wrzącej wody. Gotujemy około 10 minut, odparowujemy. SOS; keczup dokładnie mieszamy z chrzanem, żółtkiem i sokiem z cytryny. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełbasę obieramy i kroimy w plastry. Kalarepę i kiełbasę układamy w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym. Oprószamy solą i pieprzem. Posypujemy serem i polewamy sosem. Zapiekamy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak