Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białkowa baba

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
białko 7 szt
cukier 1 szkl
masło lub margaryna 25 dag
mleko 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
bakalie w/g uznania
otarta skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Białkowa baba

Białka ubić na sztywną pianę,delikatnie wsypać cukier i ubijać jeszcze ok.10 min.Następnie wlać letnie,roztopione masło,ciepłe mleko,sypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodać cukier waniliowy,skórkę z cytryny i bakalie.Wszystko dokładnie wymieszać,wlac do formy i piec ok.45 min w temp.170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 11.03.2012 11:45
ale polecam nie tylko na wielkanocny stół...
ana00 11.03.2012 11:44
niedługo wielkanoc, więc warto wykorzystać przepis ;)
Kate131 20.08.2011 21:35
lubię takie baby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak