Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa lubelska mięsno-kapuściana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 25 dag
włoszczyzna 25 dag
cebula 5 dag
kapusta włoska 50 dag
ziemniaki 50 dag
masło 3 dag
mąki 3 dag
śmietana 20 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa lubelska mięsno-kapuściana

mięso opłukać pokrajać na małe kawałki i ugotować w 2,5 l wody jarzyny umyć oczyścić opłukać zetrzeć na tarce kapustę pokroić na grubą kostkę jarzyny z kapustą włożyć do mięsa i gotować przez 20 minut w otwartym naczyniu ziemniaki obrać pokrajać na kawałki ugotować na zupie stopiony tłuszcz z mąką zrumienić na zasmażkę do wrzącej wlać zasmażkę i zagotować doprawić potem dodać roztarty czosnek i śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak