Sposób przygotowania

# 25 dkg mrożonej fasolki szparagowej
# 30 dkg mielonego mięsa3/4 szklanki ryzu dlugoziarnistego
# 3 szklanki bulionu warzywnego
# 1 cebula
# 2 łyżki oleju
#2 łyzki koncentratu pomidorowego
# sól, pieprz
# szczypta chili
# zielenina do posypania


Wykonanie:
Obraną cebulę pokroić i do woka razem z mięsem wrzucić, smażyć ok. 10 minut ciągle mieszając aby mięso się nie przypaliło.Przyprawić do smaku solą i chili , wymieszać z koncentratem pomidorowym.Fasolkę szparagową ugotować krótko w osolonej wodzie. Z woka wyjąć łyżką cedzakową usmażone mięso a do patelni wlać bulion, zagotować , wsypać ryż, włożyć osączoną fasolkęi gotować do miękkości.Do ryżu z fasolką dodać mięso, podgrzać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z sosem slodko kwaśnym i posypać zieleniną.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    sezon na fasolkę już się zaczął - muszę sprawdzić jak to smakuje:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    może być dobre, muszę którejś niedzieli wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z mielonym nie próbowałam,robię z kurczakiem,ale wszystko przedemną
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    takiego połączenia jeszcze nie kosztowałam ,wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ładnie podane danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię takie jednogarnkowe obiady, bo smacznie i mało sprzątania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !