Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną bezę,dodać cukier i całość jeszcze ubijać kilka minut,następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć z pianą ,na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do prostokątnej formy i piec około 25min w temp. do 180st.
Masa truskawkowa:
Truskawki zmiksować ,ale tak aby były jeszcze widoczne kawałeczki truskawek. Żelatynę rozpuścić w malutkiej ilości wody,wymieszać z truskawkami . Masę truskawkową połączyć z serkiem i wylać na upieczone i ostudzone ciasto.Wstawić do lodówki,aby masa nam zastygła.

Galaretkę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu,tężejącą wylać na zastygniętą masę serową .

Śmietanę kremówkę zagotować z białą czekoladą i wystudzić .Zimną śmietankę ubić na sztywno i całość wyłożyć na zastygnięte ciasto.
Truskawki pokroić w plasterki i posypać nimi wierzch ciasta,dodatkowo można udekorować płatkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    mhmmm, pycha :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pysznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Oby do kolejnego sezonu na truskawki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Jak zwykle wygląda nie samowicie! Jak z najlepszej cukierni!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    emeslive, bardzo mi miło :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    piękna fantazja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !