Sposób przygotowania

składniki: kilka młodych liści sałaty masłowej
kawałek ogórka świeżego ze skórką
kilka rzodkiewek
3-4 plastry szynki gotowanej, wędzonej
1/2 szkl. świeżej rzeżuchy
1/2 czerwonej cebuli
1 czubata łyżeczka otrąb pszennych prażonych
1 sos sałatkowy \"swojskie zioła\"
3 łyżki oleju z pestek winogron + 3 łyżki wody

sposób przygotowania: Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić, wrzucić do niedużego słoiczka. Dodać otręby, sos w proszku, 3 łyżki przegotowanej, zimnej wody i olej. Zakręcić i przez kilka chwil potrząsać słoiczkiem żeby składniki dobrze się wymieszały, odstawić na 5-10 min.. Sałatę, ogórka i rzodkiewki umyć dokładnie i osuszyć. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Ogórka i rzodkiewki poszatkować na tarce, tzw. mandolinie, rozrzucić na sałacie. Dodać pokrojoną w paseczki szynkę i posypać świeżo ściętą rzeżuchą. Polać sałatkę przygotowanym sosem. Doskonałe danie na lekką kolację albo na lunch.

Komentarze

  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale smacznie i kolorowo :=)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    piękna skąd Ty bierzesz te wszystkie fantastyczne przepisy?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wygląda bajkowo! O razu nabiera się apetytu...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    kolorowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !