Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć i drobno pokroić. Zagotować 2 litry wody. Włożyć umyte żeberko i gotować 40 minut. Wywar przecedzić w celu usunięcia drobnych kostek. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i seler oraz krążki pora, dosypać kaszę i pokrojone grzyby. Gotować do miękkości. Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy. Zaprawić śmietaną. na koniec dodać natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię krupnik z grzybami ale dała by ich trochę więcej .I mam pytanie - ile mają ważyć żeberka bo na sztuki to jeszcze nie kupowałam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    lulu

    żeberek bez kości tak ok 20 dkg. Ja osobiście grzybów też dodaję więcej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !