Sposób przygotowania

Kapustę pokroić w kostkę i dobrze opłukać.Włożyć na gotującą się wodę,dodać ryż i posolić. Gotujemy do miękkości ok. 25 minut.Z masła i mąki zrobić zasmażkę, pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Wszystko dodać do zupy i przez chwilę gotować.Kiełbasę pokrojoną w plastry podsmażyć,czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do zupy zagotować ,doprawić do smaku solą,pieprzem i zdjąć z ognia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    jakie pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A to ciekawe - kapuśniaku z ryżem jeszcze nie robiłam- fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja też z ryżem jeszcze nie jadłam,ale taki kapuśniaczek chodzi za mną od kilku dni,a przez to zdjęcie to pewnie przyśni mi w nocy:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Mi również podoba się pomysł dodania ryżu do kapuśniaku.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Lubię taką zupę.... Koniecznie muszę wypróbować wersję z ryżem:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ekstra smak
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !