Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 garść
pieczarki 10 małych kapeluszy
kiełbasa śląska 2 laski
czosnek 2 ząbki
masło 1/3 kostki
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

Kapustę pokroić w kostkę i dobrze opłukać.Włożyć na gotującą się wodę,dodać ryż i posolić. Gotujemy do miękkości ok. 25 minut.Z masła i mąki zrobić zasmażkę, pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Wszystko dodać do zupy i przez chwilę gotować.Kiełbasę pokrojoną w plastry podsmażyć,czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do zupy zagotować ,doprawić do smaku solą,pieprzem i zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.06.2013 08:58
przepyszna
PaniMISIOWA 13.05.2012 10:10
apetyczna
Adamorek 13.02.2012 22:48
ekstra smak
Adamorek 29.11.2011 22:46
apetyczna
Seba 02.07.2011 10:59
pycha
katarzynka455 20.06.2011 13:41
smaczna zupka
Gosia40 12.06.2011 10:45
Lubię taką zupę.... Koniecznie muszę wypróbować wersję z ryżem:)
Beatris 10.06.2011 10:03
Mi również podoba się pomysł dodania ryżu do kapuśniaku.
iziona 09.06.2011 18:00
Ja też z ryżem jeszcze nie jadłam,ale taki kapuśniaczek chodzi za mną od kilku dni,a przez to zdjęcie to pewnie przyśni mi w nocy:)
Babciagramolka 09.06.2011 17:08
A to ciekawe - kapuśniaku z ryżem jeszcze nie robiłam- fajne
Emilia22 09.06.2011 16:39
jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak