Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kozak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
mleko 1/4 litra
mąka pszenna 2 łyżki
boczek wędzony 10 dkg
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kozak

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać posiekaną cebulę. jajka wybić ze skorupek do naczynia z mlekiem. Wsypać mąkę i wszystko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Wylać na patelnię z boczkiem i cebulą. Smażyć , stale mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 11.06.2011 18:24
skąd taka nazwa tej jajecznicy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak