Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z 200 g cukru pudru. Cały czas ucierając dodać mąkę, kakao i stopioną margarynę. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej wcześniej tortownicy. Piec 40 min. w temp. 180 stopni. Po ostygnięciu przekroić biszkopt na 4 blaty i skropić wiśniówką. Wiśnie wydrylować i zagotować ze 100 g cukru i szczyptą cynamonu. Dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżce wody i jeszcze raz zagotować. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem pudrem. Do tortownicy włożyć jeden spód i posmarować konfiturami, przykryć drugim biszkoptem, rozłożyć wiśnie, przykryć trzecią częścią biszkopta. Rozsmarować 2/3 ubitej śmietany i przykryć następnym biszkoptem. Wierzch posmarować resztą śmietany. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać tort wiórkami czekoladowymi. Przed podaniem schłodzić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjny torcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Taki tort na pewno by mi zasmakował.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !