Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z moreli mojej babuni

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 1 kg
wywar z melisy 125 ml
cukier żelujący 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z moreli mojej babuni

Morele umyć,obrać, drobno pokroić. Zmieszać je z cukrem żelującym i tak pozostawić na kilka godzin a potem zagotować. Pod koniec gotowania dodać do nich trochę wywaru z melisy. Zaraz potem wszystko przełożyć do słoiczka i zakręcić. Zimną konfiturę podawać z chleb lub używać do wypieków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 15.04.2012 21:24
musi być wspaniała
fictor123 04.04.2012 10:31
świetna;)
m1monika 20.03.2012 11:09
pychotka
anja3107 26.09.2011 11:50
super
Wacław 31.08.2011 13:20
ciekawe i pyszne
piotereq 30.08.2011 14:44
super
ronald88 25.07.2011 19:53
super przepis sprawdzomy
ronald88 12.07.2011 19:41
super
Rybciia 11.07.2011 21:38
na prawdę świetna;)
Ania67 14.06.2011 12:46
świetna
Kuchareczekjeden 11.06.2011 20:01
super
AgaS10 09.06.2011 20:31
pyszna:)
Kopiko1983 09.06.2011 19:32
Ciekawy pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak