Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek Agi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
cukier puder 25 dag
margaryna 1 kostka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 4 sztuki
kakao 2 łyżki
masa
białko 4 sztuki
cukier puder 25 dag
orzechy posiekane 15 dag
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek Agi

Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na 3 części (do jednej dodajemy kakao). Białka i cukier puder ubijamy. Na wysmarowaną blaszę przekłądamy 1 ciastoi cienko smarujemy marmoladą, wylewamy połowę masy i posypujemy połową orzechów. Na wierzch ścieramy na tarce ciemne ciasto, wlewamy masę i ścieramy jasne ciasto. Pieczemy ciasto około 50 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak